HC Řisuty VS. HC Wikov Hronov
10. KOLO // 17:30 23.10., ZS Slaný

Zůstává i Petr Patyk!

Zůstává i Petr Patyk!

Podstatnou část minulé sezóny odehrál s kapitánským céčkem. V Řisutech už se zabydlel, za pět let odehrál téměř 140 utkání. A i on v příští sezóně přidá další!

Na úvod ještě k minulé sezóně. Po odchodu Michaila Potěchina si dostal kapitánské céčko. Co to pro tebe znamenalo?
Vybrali si mě spoluhráči a trenér a hodně mě to potěšilo. Už v minulosti jsem si tuto roli vyzkoušel, v juniorce na Kladně jsem měl céčko tři roky po sobě a každý rok jsme skončili do 4. místa v Extralize. Byla to pro mě příjemná povinnost a také trochu nostalgie.

Už od začátku přípravy jste museli řešit různé komplikace. Jak těžké bylo se se všemi těmito faktory vyrovnat?
Bylo by hloupé se teď vymlouvat na to, že kdybychom trénovali od začátku ve Slaném a kdyby nikdo nebyl zraněný tak bychom se udrželi. Měli jsme celou sezónu ve svých rukou, dvakrát jsme mohli vyhrát, ligu udržet a dát si to slíbené prase.

V rozhodujících zápasech v Písku i v Hodoníně jste vedli o dva góly. Z jakého důvodu jste ani v jednom případě nedokázali dotáhnout zápas do vítězného konce?
Přesně tak jak říkám, měli jsme to všechno ve svých rukou. Měli jsme hodně mladý tým a ty zkušenosti v rozhodujících minutách nám prostě chyběly. V Hodoníně jsme vedli o dva góly a měli jsme přesilovku. Nemuseli jsme nutně dát gól, my ale měli na ledě pět útočníků a ve vlastní přesilovce dostali dva góly. Nikdy jsem nic takového nezažil a doufám, že už ani nezažiju.

Jak se z celé té nepovedené sezóny můžete poučit?
To si musí každý vyhodnotit sám. Myslím, že jsme ve všem poučeni dost, nikdo přece nechce trávit soboty a středy ve vlastním volnu neustálými prohrami.

Dlouho se spekulovalo, že se bude pokračovat ve 2. lize, jaké to bylo čekání? Uvažoval jsi o tom, že by si přijal nabídku odjinud?
Nabídky jsem měl a některé mě i dost mile překvapily. V některých případech bylo dost těžké říct ne, ale jak mnozí ví, tak Řisuty mám na prvním místě. V duchu jsem doufal, že pan Záleský nějak vykouzlí licenci a budeme moc napravit reputaci jak svojí, tak celého klubu. A povedlo se!

Po dvou sezónách se mění herní systém a budete hrát skupinu západ. Jak se ti to zamlouvá?
Spíš bych řekl, že to je západ plus sever dohromady. Budeme hrát se stejnými týmy jako vloni, přidají se k tomu ale i týmy ze severu. Určitě to bude dobré zpestření, protože budeme moct srovnat síly s více týmy.

Proti sobě budete mít řadu týmů, které sestoupily z první ligy. To v posledních letech nebylo zvykem, jaké to tedy podle tebe bude?
Určitě to bude náročné. Tyhle týmy chtějí jít hned postoupit zpět, zůstali tam hráči, co vloni hráli první ligu. Na jednu stranu to chápu jejich ambice, ale na druhou stranu – 2. liga je převážně amatérská liga. Hráči chodí do práce, večer přijdou na trénink, pokecají v kabině, dají pivo a jdou domů. To ale u týmů jako Ústí nebo Chomutov atd. čekat nemůžete. Hráči budou pod profesionálními smlouvami, trénovat dopoledne a hlavně mnohem častěji. Neříkám, že je to špatně, tak to ale zkrátka je.

Mimo jiné se utkáte i s Ústím nad Labem. Odtud pocházíš a také jsi tam v mládeži hrával. Jaké to pro tebe bude?
S Ústím jsem také byl v kontaktu. Jak říkám, chtějí trénovat dopoledne a pod smlouvami, takže si myslím, že budou kandidáti na postup. Bude to pro mě zajímavé, navíc tam bude Ondra Sýkora, co hrál minulý rok s námi a také gólman David Stahl. Ten ale proti nám snad chytat nebude, protože by jinak dva dny po zápase nespal (směje se).

S jakými ambicemi do sezóny půjdete?
Ambicemi? Hrát minimálně střed tabulky a hlavně se vyhnout potížím, které jsme měli minulý rok.



A kteří další hráči z minulé sezóny by měli v Řisutech zahájit přípravu?
Brankář: Petr Pánek
Obránci: Jakub Kučera, Matěj Malovický, Pavel Řepka
Útočníci: Matěj Čermák, Petr Janeček, Vincent Keszi, Michal Kučera, Juja Okegawa, Petr Patyk, Zdeněk Petráš, Jiří Pokorný, Matyáš Rendla, Jan Výrut.

Foto: Roman Mareš

18.07. v 11:01 |

Aktuality

23.01. Překlad utkání - Vinou utkání hvězd druhé ligy, které se odehraje v sobotu 27. ledna, se zápas na půdě Kobry Praha odkládá na pondělí 29. ledna se začátkem v 18:00.

17.01. Další návrat - Na nadstavbovou část se v rámci hostování vrací do Řisut kanonýr Ondřej Sýkora! Je připraven nastoupit už do dnešního utkání s Pískem.

16.12. Návrat - Buldoci hlásí návrat obránce Václava Koláříka! Slánský rodák nastoupí již dnes proti Benátkám. Vítej zpět!

Archiv novinek »

Partneři

Hlavní partner
ČEZ, a. s.
Partneři
SYNER Český Hokej Women's World Championship 2025 Broekman Logistics Řeznictví u Chvapilů Obec Řisuty AGRA Řisuty, s.r.o. Autodoprava Dvořák